Säännöt

LUE COVID-19 OHJEISTUS OSOITTEESSA: golfpiste.com/koronaohjeistus-golfpisteen-kiertueille/

Osallistumisoikeus ja joukkueen kokoonpano – Kilpailu on tarkoitettu kaikille amatööripelaajille ja pelipari voi muodostua joko kahdesta miespelaajasta, kahdesta naispelaajasta tai mies-/naisparista. Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18-vuotta täyttäneet ja peliparit voivat osallistua useampaan osakilpailuun.

Pelimuoto – Kilpailun pelimuoto on 3/4 tasoituksin pelattava best ball-pistebogey. Peliparin kumpikin pelaaja pelaa omaa palloaan reikään saakka. Joukkueen tulos reiältä on joukkueen jäsenten parempi pistebogeytulos. Kilpailu pelataan neljän hengen ryhmissä, miehet pelaavat keltaisilta ja naiset punaisilta tiiauspaikoilta.

HUOM. kilpailujen lähtötapa saattaa vaihdella osakilpailujen välillä (yhteislähtö, peräkkäislähdöt yms.). Kunkin kilpailun lähtötapa selviää kilpailun tiedoista Osakilpailut-sivulta. Palkintojenjaon ja ruokailun toteutus viestitään kilpailukohtaisesti osallistujille.

Pelitasoitus – Pelaajan pelitasoitus lasketaan seuraavasti: pelaajan normaali slopetasoitus kentällä x 0,75. Saatu luku pyöristetään lähimpään kokonaislukuun. Maksimipelitasoitus on 36:n tasoituksella saatava pelitasoitus x 3/4.

WHS -tasoitusvaatimukset
Voidakseen voittaa sijapalkintoja kilpailussa, tulee molempien joukkueen jäsenten olla pelannut vähintään 3 (kolme) WHS-tasoituskierrosta viimeisen 365 päivän aikana. Pelaajan tulee todistaa tämä tarvittaessa kilpailun johdolle oman eBirdie-sovelluksensa tasoitushistoriasta.

Ilmoittautumisen peruuttaminen 

Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisen päättymiseen asti (3 vuorokautta ennen tapahtumaa). Mikäli peruutus tapahtuu ilmoittautumisen jälkeen tai pelaajat eivät ilmesty kisa-aamuna paikalle, niin heitä laskutetaan kentän käytännön mukaisesti.

Karenssi

Osakilpailun voittaneet henkilöt ovat karenssin alaisia seuraavat viisi vuotta, minkä aikana he tai heidän edustama joukkue ei voi voittaa finaalimatkaa osakilpailuista. Mikäli karenssissa oleva pelaaja tai hänen edustama joukkue voittaa osakilpailun, luovutetaan finaalimatka tuloslistalla seuraavana olevalle pelaajalle tai joukkueelle.

Osallistumismaksu – osallistumismaksu sisältää:

  • give away -tuotepaketin
  • aamukahvin + pikku purtavan ennen kierrosta
  • range
  • ruokailun kierroksen jälkeen

Ford-kuljettajat saavat kilpailumaksusta alennusta -30%. 

HUOM. Osallistumismaksun yhteydessä näkyvä ’Jäsenet’-hinta koskee sellaisia osakilpailun järjestävän seuran jäseniä, joilla on kausipelioikeus kyseiselle kentälle.

Ilmoittautuminen – Osakilpailuihin otetaan maksimissaan noin 50 peliparia (osakilpailusta riippuen) ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain fordgolftour.fi -sivustolla.

Ilmoittautuminen alkaa 24 päivää ennen kilpailua klo. 12.00 ja loppuu 3 päivää ennen kilpailua klo. 12.00. Ilmoittautumiset tulee perua viimeistään kahta päivää ennen kilpailua. Peruuttamattomasta kilpailupaikasta voi joutua maksamaan kilpailumaksun, mikäli seuralla tällaiset säännöt ovat.

Tasatilanteet – Tasatilanteissa voittaja ratkaistaan seuraavasti:
1. Pienempi pelitasoitusten yhteenlaskettu summa
2. Parempi (kentän) takaysin tulos
3. Parempi tulos (kentän) viimeisiltä kuudelta, kolmelta ja viimeiseltä reiältä
4. Arpa

Palkinnot

Palkintojen jaon toteutus saattaa vaihdella osakilpailujen välillä. Yhteislähtökilpailuissa palkintojenjako pyritään toteuttamaan heti kierroksen päätyttyä klubitalolla. Palkintojenjaon toteutus viestitään kilpailukohtaisesti pelaajille.

Kilpailun johtajisto

Kaikissa sellaisissa tilanteissa, joihin ei löydy ratkaisua näistä säännöistä, ratkaisun tekee kilpailun johtajisto. Kilpailun johtajiston muodostavat Golfpisteen (kiertueen organisoijan) edustajat.

Etäisyysmittarit

Vain matkaa mittaavien etäisyysmittareiden käyttö on sallittua. Muuta tietoa antavien laitteiden käyttö on kielletty.

Epäselvät tilanteet – Niissä tilanteissa, joissa kilpailun säännöt eivät anna ratkaisua, tekee päätöksen kilpailun johtaja.

Pelaaja vastaa itse siitä, että tuloskortissa/sähköisessä tulospalvelussa on pelaajalle merkitty oikea tulos.

Järjestäjän vastuu – Kilpailun järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista esteistä tai virheistä tai todetuista väärinkäytöksistä, eikä voittajien mahdollisista henkilökohtaisista tuloveroseuraamuksista. Palkintojen vastaanottaja vapauttaa järjestäjän, kilpailun yhteistyökumppanit sekä edellä mainittujen osapuolten yhteistyökumppanit kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa, vahinkoa tai muuta haittaa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun.

Kilpailun keskeyttäminen tai peruuttaminen force majeure -syyn takia – Mikäli kilpailu joudutaan keskeyttämään force majeure –syyn takia ennen kuin puolet siitä on pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas ja pelilippu. Palkinnot jätetään jakamatta.

– Mikäli kilpailu joudutaan keskeyttämään force majeure –syyn takia kun yli puolet on jo pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas. Palkinnot jätetään jakamatta.

Oikeudet sääntöjen muutoksiin pidätetään.