Säännöt

LUE COVID-19 OHJEISTUS OSOITTEESSA: golfpiste.com/koronaohjeistus-golfpisteen-kiertueille/

Osallistumisoikeus ja joukkueen kokoonpano – Kilpailu on tarkoitettu kaikille amatööripelaajille ja pelipari voi muodostua joko kahdesta miespelaajasta, kahdesta naispelaajasta tai mies-/naisparista. Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18-vuotta täyttäneet ja peliparit voivat osallistua useampaan osakilpailuun.

Pelimuoto – Kilpailun pelimuoto on 3/4 tasoituksin pelattava best ball-pistebogey. Peliparin kumpikin pelaaja pelaa omaa palloaan reikään saakka. Joukkueen tulos reiältä on joukkueen jäsenten parempi pistebogeytulos. Kilpailu pelataan neljän hengen ryhmissä, miehet pelaavat keltaisilta ja naiset punaisilta tiiauspaikoilta.

Aikataulu

HUOM. 1.7 alkaen osa kilpailuista pelataan yhteislähdöllä. Kilpailun lähtötapa selviää kilpailun tiedoista Osakilpailut-sivulta. Palkintojenjaon ja ruokailun toteutus viestitään kilpailukohtaisesti osallistujille.

LUE COVID-19 OHJEISTUS OSOITTEESSA: golfpiste.com/koronaohjeistus-golfpisteen-kiertueille/

Pelitasoitus – Pelaajan pelitasoitus lasketaan seuraavasti: pelaajan normaali slopetasoitus kentällä x 0,75. Saatu luku pyöristetään lähimpään kokonaislukuun. Maksimipelitasoitus on 36:n tasoituksella saatava pelitasoitus x 3/4.

WHS -tasoitusvaatimukset
Voidakseen voittaa sijapalkintoja kilpailussa, tulee molempien joukkueen jäsenten olla pelannut vähintään 3 (kolme) WHS-tasoituskierrosta kuluvan vuoden aikana. Pelaajan tulee todistaa tämä tarvittaessa kilpailun johdolle oman eBirdie-sovelluksensa tasoitushistoriasta.

Ilmoittautumisen peruuttaminen 

Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisen päättymiseen asti (3 vuorokautta ennen tapahtumaa). Mikäli peruutus tapahtuu ilmoittautumisen jälkeen tai pelaajat eivät ilmesty kisa-aamuna paikalle, niin heitä laskutetaan kentän käytännön mukaisesti.

Karenssi

Viime vuonna osakilpailun voittaneet henkilöt ovat kuluvana vuonna karenssin alaisia, eli he tai heidän edustama joukkue ei voi voittaa finaalimatkaa kuluvan vuoden osakilpailuista. Mikäli karenssissa oleva pelaaja tai hänen edustama joukkue voittaa osakilpailun, luovutetaan finaalimatka tuloslistalla seuraavana olevalle pelaajalle tai joukkueelle.

Ilmoittautumismaksu – osallistumismaksu sisältää mm. give away -paketin ja lounaan. Ford sponsoroi Ford-kuljettajia -30%. 

HUOM. Osallistumismaksun yhteydessä näkyvä ’Jäsenet’-hinta koskee lähtökohtaisesti sellaisia jäseniä, joilla on kausipelioikeus kilpailun järjestävälle kentälle.

Ilmoittautuminen – Osakilpailuihin otetaan max. 50 peliparia ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain Ford Hybrid Golf Tour sivuilla.

Ilmoittautuminen alkaa 24 päivää ennen kilpailua klo. 12.00 ja loppuu 3 päivää ennen kilpailua klo. 12.00. Ilmoittautumiset tulee perua viimeistään kahta päivää ennen kilpailua. Peruuttamattomasta kilpailupaikasta voi joutua maksamaan kilpailumaksun, mikäli seuralla tällaiset säännöt ovat.

Kiertueen järjestäjällä on mahdollisuus varata max. 16 villiä korttia (8 paria) per osakilpailu. Jokaiseen osakilpailuun otetaan kuitenkin aina maksimimäärä pelaajia, eli mikäli villeille korteille ei löydy käyttöä järjestäjän taholta, otetaan varasijoilta lisää pelaajia kilpailuun.

Tasatilanteet – Tasatilanteissa voittaja ratkaistaan seuraavasti:
1. Pienempi pelitasoitusten yhteenlaskettu summa
2. Parempi (kentän) takaysin tulos
3. Parempi tulos (kentän) viimeisiltä kuudelta, kolmelta ja viimeiseltä reiältä
4. Arpa

Palkinnot

Tapahtumassa ei ole yhteistä palkintojenjakoa, vaan tulokset julkaistaan heti kilpailun päätyttyä fordgolftour.fi-sivustolla. Kaikki voittajat kontaktoidaan henkilökohtaisesti.

Kilpailun johtajisto

Kaikissa sellaisissa tilanteissa, joihin ei löydy ratkaisua näistä säännöistä, ratkaisun tekee kilpailun johtajisto. Kilpailun johtajiston muodostavat Golfpisteen (kiertueen organisoijan) edustajat.

Etäisyysmittarit

Vain matkaa mittaavien etäisyysmittareiden käyttö on sallittua.

Epäselvät tilanteet – Niissä tilanteissa, joissa kilpailun säännöt eivät anna ratkaisua, tekee päätöksen kilpailun johtaja.

Pelaaja vastaa itse siitä, että tuloskortissa/sähköisessä tulospalvelussa on pelaajalle merkitty oikea tulos.

Järjestäjän vastuu – Kilpailun järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista esteistä tai virheistä tai todetuista väärinkäytöksistä, eikä voittajien mahdollisista henkilökohtaisista tuloveroseuraamuksista. Palkintojen vastaanottaja vapauttaa järjestäjän, kilpailun yhteistyökumppanit sekä edellä mainittujen osapuolten yhteistyökumppanit kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa, vahinkoa tai muuta haittaa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun.

Kilpailun keskeyttäminen tai peruuttaminen force majeure -syyn takia – Mikäli kilpailu joudutaan keskeyttämään force majeure –syyn takia ennen kuin puolet siitä on pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas ja pelilippu. Palkinnot jätetään jakamatta.

– Mikäli kilpailu joudutaan keskeyttämään force majeure –syyn takia kun yli puolet on jo pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas. Palkinnot jätetään jakamatta.

Oikeudet sääntöjen muutoksiin pidätetään.